נכנסים לדירה חדשה?
מזל טוב ! ... זה הזמן לבדק בית
מה אנחנו עושים

בדק בית לדירה מקבלן

בדק בית לתחום הציבורי בבניין משותף

בדיקות לפני רכישת דירה

איתור נזילות ורטיבות ממוקד
עובדה מחקרית
באחוז גבוה מהדירות החדשות ישנם ליקויי בניה
-
בדיקה יסודית ומקיפה לכל רכיבי הבית
-
בדיקה ללא הרס
-
שימוש בציוד טכנולוגי מתקדם לאיתור ליקויים
-
איתור ליקויים תכנוניים, טכניים ובטיחותיים
-
בדיקת איכות ומפרט הבניה
-
מניעת התפתחות נזקים עתידיים
-
דו"ח מקצועי קביל בבית משפט
היתרונות שלנו
-
בודק עם הסמכה ממשלתית לביצוע בדק בית ואיתור ליקויי בניה.
-
סטנדרט מחמיר בהיקף הבדיקות - מעל 150 בדיקות ברכיבי הבית השונים.
-
רקע מקצועי בביצוע ובפיקוח - יתרון במיקוד בנקודות בהם יש קושי ביצוע והצמדות לתקנים מצד הקבלנים..
-
ידע טכני מעמיק בכל רכיבי ומערכות הבית - יכולת רחבה ל"הסתכל" ולבחון את תפקוד המערכות ...גם אלו שמסתתרות בתוך הקירות ומתחת לריצוף.
-
הפקת דו"ח מפורט בליווי הסברים ותמונות , לכל ליקוי מצורף התקן / הדרישה המתאימים.
-
מערך שירות לקוחות גם לאחר מסירת הדו"ח ,לצורך מתן ייעוץ , המלצות טכניות וסיוע בליווי משפטי בעת הצורך.
-
מחיר מיוחד לקבוצת דיירים מאותו הפרויקט.
שאלות נפוצות
מהו בדק בית?
בדק בית הינו תהליך ממוקד לבדיקת נכס לצורך איתור ליקויים וכשלים ע"י סקירה מקיפה ורחבה של כלל המערכות בבית באמצעות כלים טכנולוגיים וידע מקצועי ייחודי בהתאם לחוק תכנון ובניה , תקנות ותקנים במדינת ישראל .
מי מוסמך לבצע בדק בית?
כל מי שבידיו הסמכה מקצועית ,הכשרה ,ידע ,ניסיון ואמצעים מתאימים לביצוע הבדיקה. בשנים האחרונות ישנה כוונה להסדרה ממשלתית בתחום ובודק שנושא תעודת מקצוע מוכרת ע"י משרד העבודה עבר הכשרה תיאורטית ומעשית מקיפה ונדרש להוכיח מקצועיות וניסיון ולכן הוא מומלץ ביותר.
מה כוללת הבדיקה?
הבדיקה הינה בדיקה מקיפה בתוך הנכס ומחוצה לו באמצעות כלי מדידה ובדיקה ייעודיים , הבדיקה אינה הרסנית ומתבססת על ממצאים ויזואליים בלבד. כל רכיבי הדירה והמערכות נבדקים ביסודיות בהתאם לתקנים הישראליים ,מערכות לדוגמא שנבדקות: ריצוף, חלונות, דלתות,איטום ורטיבויות, טיח,מערכת חשמל(כללי), מערכות מים וביוב,כלים סניטריים ומתקני תברואה, קירות, גגות, מדרגות, מעקות, חיפויים,מרפסות,מערכות סולאריות,פגמים ואופן נראות הגמר ועוד.
מעבר לבדיקת המערכות מתבצעת בדיקת התאמה בין המפרט הטכני למצב הקיים בפועל ובדיקה לוידוא בטיחות ומניעת התפרצות נזקים עתידית.
האם כדאי להזמין בדיקה?
בדרך כלל לפני רכישת מוצר מבצעים סקר שוק ,קריאת חוות דעת ואפילו בדיקה ייעודית (למשל כשקונים רכב ) , דווקא ברכישת דירה בסכומים גדולים ביותר מומלץ להשקיע סכום קטן יחסית לביצוע הבדיקה ובכדי להיות בראש שקט ובטוח לגבי מצב הדירה ,גם אם אתם בעלי רקע טכני ובקיאות בתחום הבניין , ישנם דברים שלא ניתן לגלות ללא מכשירי מדידה מתאימים ואו הכרה מקיפה של התקנים בנושא , חשוב לוודא שאין בנכס ליקויים שעלולים להיות קריטיים מבחינה בטיחותית ואו כלכלית ,גם ליקוי שנראה זניח יכול להתפתח לנזק של ממש ולעלות כסף רב בעתיד. דו"ח של בודק מקצועי בד"כ כלל יהיה רשמי יותר ויקבל התייחסות גבוהה יותר מהקבלן מאשר רשימת ליקויים שיציג הרוכש. חשוב לוודא שהקבלן נותן לכם את מה שסיכם מולכם ובאיכות הנדרשת. לכן באופן חד משמעי מומלץ ואף רצוי לבצע בדיקה מקיפה ויסודית ולזמן בדק בית בכל רכישה של דירה מקבלן ומיד שנייה.
מהו הזמן הנכון ביותר להזמנת בדק בית?
ישנם שני מועדים מומלצים שלכל אחד יתרונות וחסרונות:
א. ביצוע בדק בעת פרוטקול המסירה :בזמן זה קרוב לוודאי שישנן עוד עבודות בבית שעדיין לא הושלמו ולכן יש סבירות שהבדיקה לא תהיה מושלמת אך למרות זאת ובהנחה שרוב העבודות בבית הושלמו אז ניתן להציג את רוב הליקויים כך שהקבלן יכול כבר להתחיל לטפל בדברים בטרם תקבלו את הבית וכך תחסכו מכם את כל הבלאגן.
ב. ביצוע הבדק לאחר המסירה (קבלת המפתח) בזמן זה ניתן לתת תמונת מצב מלאה אך צריך לקחת בחשבון שבמידת הצורך בכדי לטפל בליקויים הקבלן יצטרך לבצע עבודות בבית ,אחרי שהכל כבר צבוע ונקי ואחרי שכבר חלק מהציוד והריהוט בבית ובזמן שכבר התחלתם לגור.
*בהתאם לכך כל אחד ע"פ שיקול דעתו יכול להגדיר מה עדיף מבחינתו.
בכל מקרה- אם החלטתם לבצע בדק רק לאחר קבלת הדירה – חשוב וכדאי בזמן פרוטוקול המסירה/המסירה הסופית לעבור יחד עם הקבלן על הדברים הכללים שאותם התחייב לספק ודברים שמפריעים לכם ואו חסרים בהתאם להבנתכם ,כמוכן מומלץ לעדכן שבכוונתכם להזמין בדק בית ובהתאם להפיק דו"ח ליקויים מקיף ומקצועי.
ניתן לבצע את הבדיקה עד שנה מרגע קבלת הדירה – ע"פ החוק תקופה זו נקראת "שנת הבדק" ובה הקבלן מחויב להתייחס לכל ליקוי שיוצג לו.
מהן ההכנות הנדרשות מהדייר לקראת בדיקה?
- להביא לבדיקה את תוכנית ומפרט הדירה כפי שסוכם מול הקבלן.
- להביא את תוכנית השינויים המסוכמת (במידה ויש כזו).
- לאפשר גישה לנכס (דרך סבירה, מפתח , תאורה וכו').
- לוודא ניקיון סביר של הרצפה,חלונות,קירות (אך לא לשטוף בסמוך לבדיקה!).
- להסיר ניילונים ומדבקות מהדלתות ומשאר האביזרים.
- לוודא אספקת מים וחשמל לדירה.
מהי מטרת הבדיקה?
הבדיקה נועדה לצורך עמידה על איכות העבודה ואיתור ליקויי בניה בנכס ובכדי לוודא שהקבלן ימסור לכם את הדירה בהתאם למה שסוכם מולכם בזמן הרכישה והכל לפי התקנים והתקנות שמבטיחים לכם : איכות,בטיחות ומניעת נזקים בהמשך.
בסיום הבדיקה מקבל הלקוח תמונת מצב מלאה של הדירה , מבוססת על דו"ח דיגיטלי (קובץ pdf) המפרט את כל הליקויים והכשלים שאותרו בדירה בהתאם לתקנים ולתקנות , הכל בליווי הסברים ,תמונות וסימונים מופשטים .
מה עושים עם הדו"ח ליקויים שמתקבל מהבדיקה?
הדו"ח מכיל רשימה מסודרת ותיעוד של כל הליקויים בנכס ומהווה אסמכתא של רוכש הדירה בניהול המשא ומתן מול הקבלן אודות תיקון הליקויים ,כמוכן משמש כראייה קבילה בכל ערכאה משפטית.
כיצד ניתן לוודא שכל הליקויים שנמצאו בבדיקה טופלו ע"י הקבלן?
ניתן לעבור על רוב הליקויים ע"פ המופיע באופן ברור ופשוט בדו"ח באופן עצמאי ולראות שאכן טופלו, במידת הצורך ניתן להזמין בדיקה חוזרת בעלות נוספת (…מופחתת).